Pasta al salmone affumicato

Pasta al salmone affumicato

Metod:

Tillsätt inte extra salt till pastasåsen eftersom laxen är tillräckligt salt i sig själv.

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt salt.
  2. Koka pastan tills just innan den är al dente; reservera lite kokvatten innan du tömmer av.
  3. Hacka schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med lite olivolja. Fräs tills löken har mjuknat och utan att den blir brun.
  4. Tärna laxen och lägg i pannan tillsammans med en skvätt vitt vin. Krydda med svartpeppar.
  5. Hacka persiljan och lägg i pannan tillsammans med lite pastavatten.
  6. Häll av pastan och kombinera med såsen i pannan.
  7. Servera omedelbart.
Ingredienser 4 portioner
  • 400 g pappardelle*
  • salt till pastavattnet
  • extra virgin olivolja
  • 3 små schalottenlökar
  • 8 skivor rökt lax
  • ett litet glas vitt vin
  • färsk bladpersilja
  • svartpeppar
*Du kan hitta denna pastavariant från vårt urval av pasta Setaro.

Receptvideo:

Follow us on social media

@eiringcookshop
Följ oss